Vandaag drukke dag geweest. Eerst overleg gehad over ‘duurzame soja’. Het bedrijfsleven heeft een platform in het leven geroepen om de sojateelt in met name Latijns-amerika te verduurzamen: de round table responsible soy. Een grote farce. De round table zet in op genetisch gemanipuleerde soja van Monsanto (een van de machtigste deelnemers van die round table). Deze soja (de RoundUpReady soja) is bestand tegen het bestrijdingsmiddel Roundup van … inderdaad hetzelfde Monsanto. Er kan dus lekker veel gif gespoten worden.
Schandalig dat iets verkocht wordt als duurzaam, terwijl het gewoon gaat om een goudgerande business case voor multinational Monsanto en Braziliaanse bossen decimeert. Lees hier mijn bijdrage.

Vanavond debat over de palingvisserij gehad. Ontluisterend hoe de ander partijen (opmerkelijk: de SP en de PvdA) het menen op te moeten nemen voor de vissers, zelfs nu de paling een net zo bedreigde diersoort is als de panda. Lees hier hoe bijzonder de leefwijze van de paling is. Lees hier mijn bijdrage. 

Femke Halsema heeft deze week in De Pers weer eens laten zien dat ze weinig opheeft met dieren en al helemaal met de Partij voor de Dieren.
In 2006 liet Halsema al weten voor het onderdoofd ritueel slachten.
Halsema: "Er is een hele rijke Nederlandse cultuur, waarbij hoort onze
gastvrijheid en tolerantie, waarbij ook hoort in toenemende mate de Islam"
Journalist: "En daar hoort ook Halalvlees bij?"
Halsema: "Ja hoor, daar hoort ook Halalvlees bij."

Halsema maakte al eerder duidelijk niet heel veel met dierenrechten op te hebben in een interview met de Duplomaat in 2003. Ze vertelde toen dat Groenlinks bepaald geen ‘vegetariërspartij’ is, dat ze zelf dol is op vlees en dat ze vindt dat er geen goede vervangers voor zouden zijn. Ook liet ze bij die gelegenheid weten dat ze niet snel de barricades op zou gaan voor de strijd tegen bont.
Deze week kwam Halsema opnieuw door in de Pers:
“Wij hebben ook opvattingen over mensen en niet alleen over dieren. De Dierenpartij is daarnaast veel radicaler en paternalistischer. Die wil een verbod op de vissenkom, terwijl ik denk: gekker moet het niet worden.’
‘Van oudsher ontfermen wij ons over dierenrechten. Voor een verbod op de bio-industrie kun je me wakker maken. Maar zij zetten het bevrijden van dieren op gelijk niveau met het eind aan de slavernij. Dat vind ik decadentie. Ik ontmoette een kinderarts in Gaza. Hij zei: oh, jullie zijn dat land waar ze een dierenpartij hebben. Ik zei: ja, dat komt omdat we geen echte problemen hebben.’ 

Vindt u een dier minder waard dan een mens?
‘Als je het me eerlijk vraagt? Ja. Ik vind mensenrechten… ik weet dat Marianne Thieme ook muggen beschermt eh… sorry, maar ik sla er wel eens een dood. Ja. Ik kan er niets aan doen.’

Tot zover de analyse op het gebied van dierenrechten van Femke Halsema, ik denk dat de werkgroep dierenrechten van die partij misschien nog wel wat vragen heeft voor de fractievoorzitter….

http://bit.ly/bg9Hc

Advertenties