Het blaadje Meat en Meal van de vleesindustrie probeert met regelmaat dierenbeschermers in een kwaad daglicht te stellen. Kennelijk is er grote behoefte aan bliksemafleiders voor het enorme dierenleed achter de vleesindustrie. Dit keer met een (oud) opgepiept berichtje van een Amerikaanse organisatie “voor consumenten” (let wel: gefinancierd door de industrie) over Peta’s dierenopvangbeleid. Peta krijgt jaarlijks een paar duizend dieren die er zo verschrikkelijk aan toe zijn (verwaarlozing, mishandeling) dat er niets anders op zit dan ze te laten inslapen. De vleesindustrie, die jaarlijks 450 miljoen gezonde jonge dieren doodt, spreekt er schande van. Een prachtige reactie van Ingrid Newkirk van PETA op deze door de vleeslobby gelanceerde hoax

Vandaag een spoeddebat gevoerd met premier Balkenende over het ernstig naar doofpotten riekende onderzoek naar de oorlog in Irak dat de regering laat uitvoeren door Commissie Davids. Lees hier mijn bijdrage.

President Karzai en Sarah Paln

De president van Afghanistan die ik gisteren tijdens de conferentie over steun aan Afghanistan nog zo vol overtuiging hoorde vertellen over een nieuwe Afghaanse rechtstaat en bescherming van mensenrechtenen die om steun vroeg van de internationale gemeenschap, is dezelfde president die nu een wet voorbereidt waarin wordt geregeld dat verkrachting binnen het huwelijk niet langer strafbaar is. Ook zou de wet de bewegingsvrijheid van vrouwen in Afghanistan ernstig beperken. Vrouwen zouden geen werk mogen zoeken, onderwijs mogen volgen of een dokter mogen bezoeken zonder toestemming van hun man. De Afghaanse senator Humaira Namati noemt de wet slechter dan onder de Taliban gebruikelijk was. Ik heb er kamervragen over gesteld. Klik hier.

Tenslotte een bericht uit Volkskrant magazine van 21 februari dat ik door n van onze leden toegemaild kreeg. Dit is de hand van Henk Hagoort, ex-EO en nu de baas van de publieke omroep, die vond dat omroep Piep! geen kans zou moeten maken en die vindt dat LLINK een one-issue omroep is. Henk Hagoort houdt van dieren, dat is wel te zien op de foto. Een ronde kom zonder een sprietje groen met n goudvis in eenzame opsluiting, die dagelijks verlangend uit moet kijken naar de almachtige hand van Henk Hagoort.
Ongelooflijk dat ‘dierenliefhebbers’ als Henk Hagoort, die zich laten voorstaan op termen als rentmeesterschap, dit soort dingen met levende wezens uit durven halen.

Vrij naar Jacques Deval kunnen we zeggen: God loved the fishes and invented the seas. Man loved the fishes and invented fishbowls.

En Pierre Troubetzkoy had een aardige overweging voor mensen als Henk Hagoort: Why should man expect his prayer for mercy to be heard by What is above him when he shows no mercy to what is under him?

Voorlopig geen dierenonderwerpen op de Nederlandse Publieke Omroep, omdat mensen daar veel belangrijker zijn. Maar Henk Hagoort blijft z’n goudvis goed verzorgen. Denkt-ie.

Tot morgen!

http://ping.fm/55LtR

Advertenties