Vandaag een grappig berichtje ontvangen op mijn hyvespagina.

Beste Marianne,
Wij waren afgelopen week naar het crisisdebat aan het kijken en toen (ook onze favoriet) aan de beurt was ging 1 van onze katten voor de tv zitten en aandachtig luisteren naar wat je te zeggen had. Zie hieronder het bewijs!
FOTO

Keep up the good work!!
Groetjes Nina, Robert-Jan en de kattenbende

In de Daily Mail staat deze week een bizar verhaal over een man die gearresteerd is voor het slachten van tientallen leeuwen en neushoorns in zijn zitkamer in een buitenwijk van de Zuid Afrikaanse stad Pretoria. De man maakt deel uit van de grootschalige illegale handel in dode en levende dieren uit het wild. Alleen al een leeuwenbot is op de zwarte markt meer dan 7.000 pond waard en wordt gebruikt voor zogenaamde medicijnen uit het Verre Oosten.

Vandaag kregen we eindelijk het rapport van de Animal Science group van de Wageningse Landbouwuniversiteit over de CO2 bedwelmingsmethode in varkensslachterijen. Uit het onderzoek blijkt dat varkens veel pijn ondervinden als zij met CO2 worden verdoofd. Volgens de onderzoekers laten de varkens zien dat ze pijn hebben omdat ze gillen, zwaar ademhalen en afwijkend gedrag vertonen. Terwijl de wet voorschrijft dat angst, pijn, stress en onnodig lijden tijdens het doden voorkomen dienen te worden, wordt deze praktijk met goedkeuring van landbouwminister Verburg nog steeds in Nederland toegepast. En daar wil zij geen verandering in brengen, zo bleek uit haar reactie op het onderzoek. De Partij voor de Dieren wil naar aanleiding van het onderzoek zo snel mogelijk een verbod op de CO2 verdoving van varkens en onmiddellijke plaatsing van camera’s zodat permanent toezicht door onafhankelijke instanties kan plaatsvinden.

Tot morgen!

http://ping.fm/dSEHQ

Advertenties