Vandaag conferentie parlementaire zelfreflectie gehad. Had helaas meer met projectie van een aantal aanwezigen van doen dan dat men echt bereid was de eigen inzet en het eigen handelen te evalueren. De Pers had er een fijne observatie over.
Tijdens de conferentie werd duidelijk dat veel politici geen idee hebben van wat expressieve politiek inhoudt en waarom nieuwe partijen met reden af kunnen wijken van instrumentele politiek. Wie het nog eens wil nalezen, historica Maartje Janse had er een goed opinie-artikel over in de Volkskrant in 2007
Na zo’n dagje verplicht in de spiegel kijken is het best grappig als de Telegraaf een lijstje met mooiste politici ter wereld heeft opgeduikeld, en blijkt dat dierproefvrije cosmetica en een vegetarische leefstijl een notering niet in de weg hoeven te staan;-)

We zien Spanjaarden toch liever naar vrouwelijke politici kijken dan naar het stierenvechten…

Gelukkig is er inmiddels naar Nederlands voorbeeld ook een Partij voor de Dieren in Spanje opgericht: de Partido Antitaurino Contra el Maltrato Animal en Espaa. En ze doen ook mee aan de Europese verkiezingen! Net als waarschijnlijk de Duitse Tierschtzpartei. Het is te hopen dat ook andere parlementen binnenkort kennis kunnen maken met de boodschap dat dieren, natuur en milieu bescherming verdienen.

Tot morgen!

http://ping.fm/hrUC1

Advertenties