Ben beetje kort vandaag, maar dat is omdat het gister erg laat geworden is en vandaag hele dag in het teken van interviews stond.

Gisteravond crisisdebat gehad, veel goeie reacties op onze bijdrage. Je kunt ‘m hier lezen.
Vandaag opinie-artikel over dierenactivisme in TROUW van Niko Koffeman. Je kunt ’t hier lezen.
En onze Europese lijsttrekker Natasja Oerlemans had onlangs een interview ten behoeve van een documentaire over de MRSA bacterie in de veehouderij. Door veelvuldig gebruik van antibiotica in de veehouderij (om zoveel mogelijk dieren in zo krap mogelijke hokken te houden zonder dat ze ziek worden) hebben veel bacterien de kans gekregen om resistent te worden waardoor het medicijn niet meer werkt. Levensgevaarlijk! Klik hiervoor de film.

Wij hebben gister een hoofdelijke stemming gevraagd over onze motie om de paling voor uitsterven te behoeden. Grote irritatie in de kamer, maar alle aanwezige leden moesten met de billen bloot of ze de paling willen laten uitsterven of redden.
Alleen D66 en Groenlinks steunden onze motie om de paling bescherming te bieden (een vangstverbod). Diederik Samson: tegen! Krista van Velzen: tegen!Misschien verbeeldde ik het me, maar Helma Nepprus en Mark Rutte die allebei zeggen de VVD te willen vergroenen, zeiden hl zachtjes: tegen. Maar ja, voor de paling maakt de toon waarop het doodvonnis wordt uitgesproken natuurlijk niet heel veel uit.

Vrolijk weekend, tot maandag!

http://ping.fm/GzJQL

Advertenties